Shtëpi Lajme Do të befasoheni: Cila formë e fytyrës së femrës i josh më...

Do të befasoheni: Cila formë e fytyrës së femrës i josh më së shumti meshkujt?

Shperndaje në Facebook.

460143680-85102-1

Për fytyrë joshëse nuk është me rëndësi bukuria, por diçka që secili nga mund ta ketë.

Një hulumtim i paradokohshëm ka treguar se si forma ovale dhe katrore e fytyrës konsiderohen më joshëse, ndërsa hulumtimi i botuar në revistën ”Royal Society Open Science” ka treguar se si meshkujve fytyrat më joshëse u janë “të zakonshmet”, përkatësisht në ato fytyra që nuk theksohet diçka e veçantë.

“Fytyrat e zakonshme” kanë kontura të buta, më pak rrudha dhe thjesht janë lehtë të kuptueshme për trurin e mashkullit, ndërkaq të gjithë e dimë që meshkujt dëshirojnë gjëra të thjeshta, transmeton Telegrafi.

Close up portrait of teen couple looking at each other with wondering expression.Isolated on white.
Close up portrait of teen couple looking at each other with wondering expression.Isolated on white.
Hulumtimi më i ri na tregon se për fytyrën joshëse nuk ka rëndësi bukuria por diçka që secili nga ne mund ta ketë.

Në të vërtetë, meshkujve në grupin e fundit u janë treguar fotografitë e femrave me ekspresione të ndryshme – në disa fotografi ishin të hidhëruara, në disa ishin të pikëlluara, ndërkaq në disa ishin të buzëqeshura dhe në poza normale.

Të intervistuarve më joshëse u ishin ato femra fytyrat e të cilave kanë mundur t’i lexonin dhe t’i kuptonin emocionet e tyre. /GazetaGobale/