E cuditshme,shikoni se cfarë ndodh gjatë gjumit me trurin e njeriut

E cuditshme,shikoni se cfarë ndodh gjatë gjumit me trurin e njeriut

SHPËRNDAJE

Shkencëtarët tregojnë se si disa orë gjumë bëjnë vend në tru për kujtime të reja.

Të gjithë kanë nevojë për të fjetur. Në të vërtetë, njerëzit shpenzojmn një të tretën e jetës të pa vetëdijshëm dhe të paralizuar, shkruan Daily Mail.

Por shkencëtarët ka kohë që mundohen të kuptojnë se çfarë ndodh gjatë këtij aktiviteti.

Sipas një studimi të ri është kuptuar përgjigja. Gjumi bën vend për kujtime të reja në tru, duke lënë neve të freskët për të bërë kujtime tjera.

Lexo edhe  Ky djalosh ka dhimbje te Rënda mbrapa për disa muaj, por ndodhi nje gje dhe ndryshoi jetën e tij!

Në fund të ditës, lidhjet në tru janë të tensionuara, të ngopura me të gjitha bisedat, pamjet dhe faktet që kemi zhytur në 18 apo më shumë orë derisa jemi zgjuar.