Shtëpi Video Japonia po ndërton ndërtesën më të lartë në botë (Foto)

Japonia po ndërton ndërtesën më të lartë në botë (Foto)

Shperndaje në Facebook.

screenshot-2_1454858849-4487353.png

Japonia ka në plan që të ndërtojë një ndërtesë të jashtëzakonshme në qytetin e ri të quajtur “Tokio i Ardhshëm”.

Rrokaqielli i lartë 1.6 km do të ishte më shumë se dy herë më i lartë se ndërtesa më e lartë në botë, Burj Khalifa në Dubai.

Struktura e njohur si ‘Sky Mile Tower’ do të vendoset në qendër të qytetit të ri “Tokio i Ardhshëm”, një qytet i së ardhmes i cili pritet të ndërtohet për të ‘luftuar’ ndryshimin klimatik, transmeton Gazeta Express.

Ky rrokaqiell pritet të jetë shtëpi për 55,000 njerëz të cilët do të kenë qasje në qendra tregtare, restorante, hotele, palestra dhe klinika shëndetësore.

30f2d23c00000578-3435296-image-m-70-1454790287245

30f2ddde00000578-3435296-image-a-71-1454790980198