Shtëpi Shëndetësi Këto gabime nuk duhet t’i bëni me kremin e diellit

Këto gabime nuk duhet t’i bëni me kremin e diellit

Shperndaje në Facebook.

diel-620x330

Shpesh shumë persona mund të gabojnë në përdorimin e kremit të diellit në trupin e tyre. Një përdorim i gabuar sjell dhe uljen e efektivitetin të faktorit mbrojtës duke rriskuar lëkurën tuaj njësoj sikur të mos ishit lyer me krem. Më poshtë do të lexoni disa nga gabimet që bëhen me përdorimin e kremit të diellit si;
1Lyheni me krem në momentin që ekspozoheni në diell, ndërkohe që duhet ta aplikoni kremin mbrojtës 30 minuta përpara.
Aplikoni kremin kur jeni të veshur me rroba e për pasojë nuk e aplikoni kremin në të gjithë trupin, gjë që duhet
Harroni të mbroni buzët tuaja me një zbutës me faktor mbrojtës
Duhet të përdorni kremra të cilët janë rezistent ndaj ujit
Lyeni fytyrën me kremin e trupit, ndërkohë që formula e kremit të fytyrës ndryshon nga kremi i trupit
Nuk aplikonin sasinë e duhur.
Mendoni se në hije jeni të mbrojtur
Mos zgjidhni kremin me faktorin mbrojtës më të ulët. Kremi i fytyrës duhet te jete 30 SPF e lartë.
Mendoni se po u lyet një herë në mëngjes mjafton për gjithë ditë. Kremin duhet ta aplikoni çdo 3 orë
E fundit, por më e rëndësishmja kremi kundër diellit nuk i përket vetëm sezonit të verës, por duhet përdorur çdo ditë të vitit.