Shtëpi Shëndetësi Mbani dietë dhe nuk dobësoheni?! Ja ku qëndron problemi dhe si të...

Mbani dietë dhe nuk dobësoheni?! Ja ku qëndron problemi dhe si të bini në peshë pa mbajtur dietë

Shperndaje në Facebook.

A ju ka ndodhur të mbani dieta e të mos dobësoheni?! Kjo është një gjendje që ju ndodh shumë përsonave për faktin se nuk i kanë të aktivizuara hormonet që bëjnë të mundur djegien e yndyrës. Disa njerëz kanë një metabolizëm të përsosur, pavarësisht çfarë dhe kur hanë ata ndihen plot energji dhe nuk depozitojnë yndyrë në trup. Natyrisht që kjo është një e mirë që vjen për shkak të gjenetikës apo mënyrës së jetësës. Ja disa mënyra që do t’ju ndihmojnë të përshpejtoni metabolizmin e për pasojë të bini në peshë pa mbajtur një dietë specifike:

Qëndroni të hidratuar: uji është një ndër elementet më thelbësore të trupit. Nëse pini ujë në mënyrë të mjaftueshme do t’ju përshpejtohet metabolizmi dhe s’do të ndjeni nevojën e urisë për një periudhë të gjatë kohore.

Hani mëngjes: gjatë natës për shkak të pasivitetit metabolizmi ngadalësohet. Prandaj gjëja e para që duhet të bëni kur të zgjoheni është të hani një mëngjes të shëndetshëm në mënyrë që metabolizmi të fillojë të bëjë punën e tij. Padyshim se nëse doni të dobësoheni duhet edhe të hani shëndetshëm. Gjëja më e mirë do të ishte ta fillonit mëngjesin me proteinë (psh vezë).

Hani shpesh: nëse qëndroni për një kohë të gjatë pa ngrënë, metabolizmi ngadalësohet dhe do të merrni të kundërtën e asaj çka dëshironi. Prandaj për të rritur metabolizmin dhe për ta përshpejtuar atë, ju duhet të hani shpesh, por në porcione të vogla.

Aktivitet fizik: është një nga pikat kyçe që e bën metabolizmin të funksionojë në efikasitet maksimal. Nuk është e thënë të shkoni patjetër në palestër për ta arritur këtë gjë. Merrni shkallët në këmbë, mos merrni ashensor dhe ecni çdo ditë të paktën 30 minuta.

Kalciumi është thelbësor: hulumtimet kanë treguar se marrja e përditshme e kalciumit në sasinë e nevojshme përshpejton metabolizmin.

Gjumi: flini 7­8 orë në ditë. Mos hani 1 orë para se të flini dhe metabolizmi do të kryejë aktivitetin e tij normal në efikasitet të plotë.