Si u përhapën Islami dhe Krishterimi nëpër botë? (VIDEO)

Si u përhapën Islami dhe Krishterimi nëpër botë? (VIDEO)

Shperndaje në Facebook.

untitleddddddddddddddd-1463066670-2951247_1480192754-5344447

Kjo video më poshtë tregon rritjen dhe përhapjen e dy religjioneve më të mëdha në botë përgjatë 2,000 viteve. Të prezantuar në ngjyrë të bardhë dhe të gjelbër, respektivisht, Krishterimi dhe Islami filluan nga Lindja e Mesme dhe u shpërndanë nëpër gjithë globin. Videoja u prodhua nga “Western Conservatory” bazuar në hartën “Tennesse”, një hartë që supozohet historikisht se e tregon saktë “shpërndarjen e gospelit”, Videoja fillon me Perandorinë Romake dhe tregon përhapjen e Krishterimit. Islami fillon pak më vonë, duke lëvizur shpejtë përmes Perandorisë Bizantine dhe Persiane, përmes Afrikës Veriore deri në disa pjesë të Evropës. Që të dyja religjionet më pas u zgjeruan pashmangshmërisht. Shikojeni:
Lexo edhe  Çifti kthehet në shtëpi, ajo që gjejnë në shtratin e tyre i lë pa fjalë (VIDEO)

SHPËRNDAJE
Artikulli paraprakPrishtina e fortë për Pejën
Artikulli tjetërMoment i dhimbshëm, familja i jep Lamtumirën Ergit! (Video)